Episodul 3: Somnul numai cu mami

Despre somnul numai cu mami, s-au scris cărți. Cam atât de popular este!

Scurt dialog zilnic:

Ilinca: – Mami, nana!

Eu: – Da buburuză, ți-e somn? Hai la nani.

Ilinca, agitată nevoie mare: – Mamiiiii, nanaaa! Naniiii, naniii, naniiiiiiiiiiiii!

Eu: – … Păi hai în pat, pune capul frumos pe pernă și hai să facem nani.

Ilinca, în prag de plâns isteric: – Nuuu nu nu! Titi!

Eu, în mintea mea: Pfff, iarăși țiți …

Ilinca, într-o combinație de agitație, ațipeală și supărare: Titi, titi, titiiii!

Eu: – Bine, fie! Titi și nani, fir-ar titi să fie …

Țiți, viața ei

Nu e cazul să scăpăm de țiți la culcare. Pur si simplu nu merge. Nu merge nici cu suzetă, nici nu biberon, nici cu cântecele, nici cu legănat, nici cu citit, nici cu vorbit, nici cu NIMIC. Poate doar cu plâns isteric pănă la epuizare, cu care nu sunt de acord și la care nu apelăm. Altfel nu adoarme, ci stă trează oricât, până când ajunge țiți acasă.

În cei 1 an și jumătate ai ei, cred că a adormit culcată de altcineva de maxim 6 ori. Și asta cu plâns, moartă de somn, cu chinuri, cu legănat sau cântat (uneori și rap) ore întregi.

Iar lucrul ăsta nu e benefic în primul rând pentru ea, că se chinuie inutil (când ar putea să pună capul pe pernă și să adoarmă instant), și în al doilea rând pentru noi, că ne stresăm nevoie mare când este necesar să o lăsăm cu altcineva acasă pentru o perioadă mai îndelungată.

Nu mai spun de cele minim 1000 de apeluri incluse la pachet, cu subiectul: ”Ce face? Plânge?! Plânge rău? Cât de rău? Mă grăbeeesc, vin acum! Mai dă-i apă/ lapte/ mâncare/ pufuleți/ orice! Bine, fie, pune-i cântecele pe YouTube! Ceee?! Nici cu cântecele nu merge…?!

A văzut cineva țiți la promoție?

Fir-ar țiți de râs, de ce nu s-or găsi frate de cumpărat undeva, din cauciuc, din ceva care să imite pielea umană, din orice. Țiți ar trebui să se găsească la pachete promoționale cu suzetele, părerea mea. Jur că aș fi în stare să iau și dintr-un sex shop, dacă aș găsi. E adevărat că încă n-am căutat acolo. Dar sunt 99% sigură că nu sunt. Că altfel băgau cu siguranță și la magazinele de sugari. Și dacă nu sunt, uneori e pur și simplu … tragedie.

Asta ar cam fi singura problemă cu alăptarea, la care noi încă n-am reușit să găsim o soluție (care să nu implice plâns, vină sau priviri pline de reproș).

Renunțarea la somnul numai cu mami, sau mai bine zis somnul fără țiți, pare pentru moment un vis frumos, utopic.

Voi cum ați reușit?

Andra M.

 

Unde ne găsiți?

Mai multe povești și pățanii ale Ilincăi, fie în cuvinte, fie în imagini, dau din casă aici: @miss.mostiCât despre gașca veselă, ne-am reunit pe Facebook și pe Insta, unde toate cele 6 fete cucuiete vă așteaptă cu povești aburinde – haioase sau serioase, dar întodeauna sincere.

 

***Echipa The Little Gang vă supune atenției faptul că toate textele publicate atât pe acest site, cât și pe paginile noastre de Facebook și de Instagram, reprezintă opinii strict personale ale autorilor noștri, bazate exclusiv pe experiențele de viață ale acestora. Echipa The Little Gang nu garantează aplicabilitatea, funcționalitatea ori compatibilitatea cuprinsului textelor astfel publicate, în viețile personale ale cititorilor noștri. De asemenea, echipa The Little Gang își rezervă dreptul fundamental la liberă exprimare, dreptul la opinie, precum și dreptul la schimbarea opiniei deja exprimate, dacă situația de fapt inițială a suferit schimbări de natură a determina acest lucru. Prin urmare, subliniem faptul că textele noastre nu sunt general valabile și nici nu au aplicabilitate garantată pentru experiențe aparent similare ale altor persoane decât autorii The Little Gang.

Articole recente

Lasa comentariu