Nu găsim noi cele mai #cool mărțișoare pentru grădiniță?

Nu știu dacă se mai folosește cuvântul cool, dar se potrivește în context. Și da știu, azi este ziua îndrăgostiților, dar cum nu m-au chemat pe la ei, mie îmi stă gândul la mărțișoare pentru grădiniță. Că se duce ființa și nu poate să se ducă cu mâna-n … părțile dorsale.

Mărțișoare pentru grădiniță  – old school. amintiri de mame nostalgice.

Știți cum era pe vremea mea, în perioada mărțișorului? Maică-mea, profesoara fiind, venea cu sute. Băi și când zic sute, nu glumesc. Și le scoteam și pe alea din anii precedenți și ne uitam la ele. Nu știu de ce nu veneam cu ele, de pe un an pe altul, la târgurile de pe trotuarul din Piața Romană. Ar fi fost un ban cinstit. Vremuri apuse. Dar am rămas cu o aminitire. Mă rog, cu două. Trandafirii artificiali și broșele de tip Dragonul Roșu. Teancuri primea, teancuri. Se potriveau excelent cu mileurile și bibelourile alea argintii, cu buline și mai argintii. Dacă nu știți despre ce vorbesc, eu nu știu unde v-ați petrecut copilăria. Nu comentez prea mult, gusturile nu se discută, dacă mă întrebați pe mine. Dacă o întrebați pe maică-mea, va spune că – nu se discută, dar se educă.

Mărțișoare pentru grădiniță – generația tik tok și snapchat

20 de ani mai târziu, trebuie să cumpăr mărțișoare, pe care fiică-mea, să le ofere la grădiniță: domnișoarelor educatoare, doamnei director și tuturor celor ce fac parte din personalul auxiliar. Și nu, nu o să mai mă implic în discuțiile de pe grupul de whats app (normal că sunt într-unul care se numește sugestiv Grupa Piticilor), pentru că încă mă refac după dezbaterile privind cadourile de Crăciun. Mă descurc singură, this time.

Mărțișoare pentru grădiniță – ori iei ceva #misto, ori nu mai iei

Băi, treaba e că mie îmi și plac mult cadourile. Sunt cumva fanatică. Nu să le primesc, ci să le ofer. Îmi vine natural să fiu omul cu cele mai mișto cadouri, mereu am fost. Caut, gândesc, cercetez, mă chinui și îmi iese. Practic, dacă te aștepți să îți iau o cămașă ești departe de adevăr. O să caut cel puțin un ziar din ziua în care te-ai născut și o să îți rezerv o săritură cu parașuta. Dacă ai impresia că o să apar cu un parfum de la Sephora … niciodată. jamais. nunca. never.  O să găsesc pe undeva un unicorn zburător, cu funcții de menajeră, care în zilele cu lună plină te masează pe spate.

Mărțișoare pentru grădiniță – când găsești chiar acel vreau ceva dar nu știu ce

Și pentru că ce tocmai am spus este complet adevărat, ar fi culmea sa dau chix la capitolul mărțișoare pentru grădiniță. Deci nu o să dau. Ba chiar, cred că vă pot aduce și puțină inspirație, dacă deja vă gândiți de 3 zile și nu v-ați decis. Mameeeelor din lumea-ntreagă ia uitați ce am ales:

Apăi, eu nu cred că ghiciți ce sunt astea așa fără indicii, deci mai bine vă spun direct: mărțișoare pentru grădiniță (sau pentru orice altceva, dar fiecare cu ce-l doare) din turtă dulce glazurată. Ba da, pe bune. Chiar asta sunt. Și după cum observați, există modele pentru toate gusturile. Mai sofisticate, mai copilăroase, mai boeme și mai zăpăcite. De toate pentru toți. Și acum, după ce v-am arătat eu astea, de ce v-ați mai duce voi să luați broșe și trandafiri artificiali din plastic (dar știu suntem în 2020, dar doar pentru că s-a schimbat forma, nu înseamnă că a dispărut kitsch-ul) de la tarabe?

Nu sunt nebună, știu că există și alte mărțișoare pentru grădiniță, la fel de reușite. Dar mie îmi plac mult astea. Cred că sunt purtătoare de fericire din aia de se găsește în lucrurile mici. Pentru că știu că o să mă întrebați, răspunsul e următorul:  Le face Cristina, sunt #handmade sau #homemade sau #madeinRomania sau #cummaivretisalespuneti. Da Cristina aceea, de la care am luat și tortul Mariei prea lăudat, dar și alte torturi prin care am spus eu, indirect evident: dacă nu pentru altele, pentru tortul ăsta o să mă ții minte. Și da, puteți să luați și voi mărțișoare pentru grădiniță de la ea. Fix de aici.

 

Andreea FG.

 

Unde ne găsești?

Mai multe povești și pățanii ale Mariei, fie în cuvinte, fie în imagini dau din casă aici: Micuța Turistă. Cât despre gașca veselă, ne-am reunit pe Facebook și pe Insta. Unde toate cele 6 fete cucuiete vă așteaptă cu povești aburinde – haioase sau serioase, dar întodeauna sincere.

 

***Echipa The Little Gang vă supune atenției faptul că toate textele publicate atât pe acest site, cât și pe paginile noastre de Facebook și de Instagram, reprezintă opinii strict personale ale autorilor noștri, bazate exclusiv pe experiențele de viață ale acestora. Echipa The Little Gang nu garantează aplicabilitatea, funcționalitatea ori compatibilitatea cuprinsului textelor astfel publicate, în viețile personale ale cititorilor noștri. De asemenea, echipa The Little Gang își rezervă dreptul fundamental la liberă exprimare, dreptul la opinie, precum și dreptul la schimbarea opiniei deja exprimate, dacă situația de fapt inițială a suferit schimbări de natură a determina acest lucru. Prin urmare, subliniem faptul că textele noastre nu sunt general valabile și nici nu au aplicabilitate garantată pentru experiențe aparent similare ale altor persoane decât autorii The Little Gang.

Articole recente

Lasa comentariu