Este chiar copilul meu? Asemănarea dintre părinți și odrasle și ideea(falsă) a celui mai frumos copil din lume

Dacă nu aș ști cum funcționează corpul uman, mi-aș pune o întrebare, care îmi trece prin cap, de fiecare dată când mă găsesc cu fiică-mea, în fața unei oglinzi: este chiar copilul meu?

Este. Că am fost acolo, prezentă și aproape conștientă, atunci când au scos-o din mine :). Doar că….

Pe vremuri, cu burta la gură fiind, îmi imaginam destul de des cum o să arate ființa. Și mă gândeam ca va fi albă, blondă și cu ochii albaștri(sau cel mult verzi), pentru că așa era subsemnata, adică mă-sa.

Este chiar copilul meu? Nu seamană.

Prima dată când am pus, cu voce tare, această întrebare, a fost la maxim un minut după ce am născut-o. Ce blond, ce ten alb, ce ochi mari și albaștri…era aproape mulatră(deși Dumnezeu mi-e martor că nici măcar nu am schimbat două vorbe, cu vreun individ de culoare vreodată), cu niște ochi negri(foarte negri, nu căprui) pe sistemul asiatic și cu o claie de păr pe cap mai închis la culoare decât ochii. Și atunci a venit întrebarea firească, din partea mea, către personalul medical:

– Ăsta este chiar copilul meu, sau a mai născut cineva în sală?

E chiar copilul meu. Chiar dacă nu seamană.

Era al meu și mi-a luat ceva timp să procesez această informație. Semăna cu taică-su. Dar nu așa cum seamană orice copil, ci la modul agresiv, dacă îmi permiteți exprimarea.

Era zbârcită toată, că na…așa sunt toți nou-născuții. Dar și peste câteva ore, când am zărit-o era la fel. Tot neagră, tot ireal de brunetă și tot ochi negri de chinezoaică avea.

Acum s-a albit și i s-au rotunjit la extrem ochii. În rest totul e la fel. Absolut nimic, dar nimic din aspectul ei nu amintește de mine. Lumea o strigă “Adrianeee!” sau “Dănuțaaa!”, pentru că asemănarea este…nu doar evidentă ci chiar deranjantă cumva.

E chiar copilul meu. Nu seamană cu mine. Nu sufăr pe tema asta.

Pot să dorm foarte bine noaptea, chiar dacă nu seamană cu mine. Ba chiar, când era mai mică mai aveam următorul dialog, cu diverse persoane, dialog care mă scotea din minți:

– Are ochii negri?

– Mhm.

– Lasă nu te supăra, că o să se schimbe. O să i se deschidă. Se fac ei albaștri sau verzi.

– Nu. Nu cred.

– Păcat atunci.

– DAR DE CE? ARE UN HANDICAP DACĂ NU ARE OCHII ALBAȘTRI SAU VERZI? O SA AIBĂ O VIAȚĂ MAI NASOALĂ SAU CARE E TREABA? ARE OCHII NEGRI ȘI PUNCT.

Da, așa reacționam de la un moment dat, pentru că oamenii ăștia îmi activau un nerv ascuns pe undeva.

E chiar copilul meu dar nu e cel mai frumos din lume

Că seamană sau nu cu mine, e oarecum irelevant. Consider că am un copil frumos. Nu cel mai frumos. Doar frumos.

Știți că părinții au tendința să creadă că al lor copil e cel mai frumos din lume și din tot universul? Eu nu înțeleg cum reușesc să își inducă asta, când e clar că nu e așa.

Există copii extraordinari de frumoși, copii frumoși, copii care nu îți inspiră nimic și copii urâței.

Ei, fiică-mea nu este, în ochii mei, cel mai frumos copil din lume. Este un copil frumos și expresiv, dar nu e ruptă din stele. Asta e realitatea.

Și da, am văzut și copii urâței. Cred că ați văzut și voi dar nu recunoașteți :))

Andreea FG.

Unde ne găsești?

Mai multe povești și pățanii ale Mariei, fie în cuvinte, fie în imagini dau din casă aici: Micuța Turistă. Cât despre gașca veselă, ne-am reunit pe Facebook și pe Insta, unde toate cele 6 fete cucuiete vă așteaptă cu povești aburinde – haioase sau serioase, dar întodeauna sincere.

 

***Echipa The Little Gang vă supune atenției faptul că toate textele publicate atât pe acest site, cât și pe paginile noastre de Facebook și de Instagram, reprezintă opinii strict personale ale autorilor noștri, bazate exclusiv pe experiențele de viață ale acestora. Echipa The Little Gang nu garantează aplicabilitatea, funcționalitatea ori compatibilitatea cuprinsului textelor astfel publicate, în viețile personale ale cititorilor noștri. De asemenea, echipa The Little Gang își rezervă dreptul fundamental la liberă exprimare, dreptul la opinie, precum și dreptul la schimbarea opiniei deja exprimate, dacă situația de fapt inițială a suferit schimbări de natură a determina acest lucru. Prin urmare, subliniem faptul că textele noastre nu sunt general valabile și nici nu au aplicabilitate garantată pentru experiențe aparent similare ale altor persoane decât autorii The Little Gang.

 

Articole recente

Lasa comentariu