Ajutor!Mi-a crescut copilul…

Ajutor! A crescut copilul!

Cum m-am prins că a crescut copilul ?

Zilele trecute, încercam să conving o cafea să mă trezească.

Între timp, copilul face ochi, intră în bucătărie, cu zâmbetul pe buze și îmi spune:

– Bună ziuaaaaa, mami!

Intonația ei mi-a amintit de clasicul nostru salut, la intrarea doamnei învățătoare, în clasă. Și brusc, am avut o revelație: mai sunt aproape 3 săptămâni și copilul din dotare, începe grădinița. Da, copilul ăla pe care l-am născut mai ieri. Se pare că de ieri și până acum au trecut doi ani jumate.

Panică!Panică! Panică! Mi-a crescut copilul!

Acum, de ce atât de multă panică, nici eu nu prea înțeleg. Doar am înscris-o cu bună știință la grădiniță. Dar totuși…Aș putea să jur că au trecut doar câteva zile de când are CNP. Eu ce fac? Mi-a crescut copilul.

În plus, nici măcar nu am fost în CCC, astfel încât să pot justifica golul din stomac cu ajutorul timpului petrecut non-stop împreună, până acum. Nu a fost cazul. Eu ce fac? Mi-a crescut copilul.

Poveștile horror, despre grădi, nu mă sperie

Să ne înțelegem, eu am doar niște mixed feelings, strict legate de trecerea timpului, în ritm rapid de 200 metri garduri. În rest, mă bucur pentru ea că intră în colectivitate. Nu, nu mă sperie balaurii din muci, care cică se agață de un prospăt elev/student(sunt sigură că niciunul dintre acești termeni nu este cel potrivit) de grădiniță, precum scaiul. Mucii sunt din moși strămoși. Nici alte boli care se dau și se iau nu mă fac să am coșmaruri, oricum urma să se întâmple mai devreme, sau mai târziu. Și în plus, eu o cunosc: am văzut-o cu 40 de grade și gura până la urechi. Deci, va fi ok.

Mă rog, mai am timp de boceală și la festivitatea de deschidere.

Acum că m-am obișnuit cu ideea…să trecem la fapte!

Cum pregătesc copilul de grădiniță?

În primul și în primul rând, i-am comandat ghiozdan. Verde mentă, puțin sclipici, o figurină din pisicile aristocrate și numele ei scris atașat cu litere individuale, roz. Doar cele două prenume, căci dacă i-aș fi trecut și numele de familie, lângă, îmi e teamă că rămânea atelierul fără material și copilul fără ghiozdan.

Acest model m-a inspirat și am dat o comandă personalizată, la atelierul Tanna.

Am un motiv simplu, pentru care am ales un astfel de ghiozdan: când am început eu clasa întâi, toate fetițele și-au luat ghizodane colorate, cu personaje care mai de care, cu floricele și fundițe. Mie mi-a luat maică-mea un ghiozdan negru, de piele, pe care l-am detestat profund la vremea respectivă și pe care îl vizualizez perfect, chiar și 20 de ani mai târziu. Acum l-aș purta, cu drag, dar asta-i altă poveste. Long story short, toate culorile frumoase să vină pe ghiozdanul Mariei.

Lăsând lucrurile materiale în umbră, i-am explicat, cum m-a dus capul, că în curând o să se ducă mai des la copii. Că acolo o să-și facă prieteni, o să se joace, o să învețe lucruri noi ș.a.m.d. Nu sunt sigură că înțelege ce spun, dar nu are nimic de obiectat.

Cum m-am pregătit pe mine, pentru grădiniță?

După cum v-ați dat seama, încă de la începutul postării, nu prea m-am pregătit. Daaar…sunt optimistă și sper că nu o să fiu una dintre mamele pe care le puteți observa agățate de geamul, din exterior.

În fond și la urma urmei, trebuie să accept că a crescut copilul. Și că o să tot crească.

      Andreea FG.

 

 

Unde ne găsești?

Mai multe povești și pățanii ale Mariei, fie în cuvinte, fie în imagini dau din casă aici: Micuța Turistă. Cât despre gașca veselă, ne-am reunit pe Facebook și pe Insta, unde toate cele 6 fete cucuiete vă așteaptă cu povești aburinde – haioase sau serioase, dar întodeauna sincere.

 

***Echipa The Little Gang vă supune atenției faptul că toate textele publicate atât pe acest site, cât și pe paginile noastre de Facebook și de Instagram, reprezintă opinii strict personale ale autorilor noștri, bazate exclusiv pe experiențele de viață ale acestora. Echipa The Little Gang nu garantează aplicabilitatea, funcționalitatea ori compatibilitatea cuprinsului textelor astfel publicate, în viețile personale ale cititorilor noștri. De asemenea, echipa The Little Gang își rezervă dreptul fundamental la liberă exprimare, dreptul la opinie, precum și dreptul la schimbarea opiniei deja exprimate, dacă situația de fapt inițială a suferit schimbări de natură a determina acest lucru. Prin urmare, subliniem faptul că textele noastre nu sunt general valabile și nici nu au aplicabilitate garantată pentru experiențe aparent similare ale altor persoane decât autorii The Little Gang.

 

 

 

 

 

Articole recente

Lasa comentariu